Stekt kongekrabbe med gnocchi og asparges

Gnocchi er nesten som en type pasta med potet. De kan servers kokte eller stekte. De kan være litt vanskelig å få til helt perfekt, men når man får det til er det dødsgodt. Dette er en perfekt rett til en varm sommerdag.

Gnocchi

300g skrelt mandelpotet
2 stk eggeplommer
50g potetmel
75g hvetemel
60g parmesan

Kok mandelpotet i vann. Ikke kok mandelpoteten for mye, da blir det vanskelig å rulle gnocchien. Når mandelpoteten er ferdig kokt siler du poteten og har den tilbake i kjele. Sett den tilbake på platen slik at potetene får dampet fra seg. Knus potetene med en visp og bland inn eggeplommene, parmesan, potetmel og hvetemel. Rør dette sammen til en jevn masse. Smak så til med salt. Rull deigen ut til «pølser» kutt dette så opp i små firkanter. Kok disse i saltet vann i 2-3minutter. Avkjøl i kaldt vann. Stek de i en varm stekepanne til de er fin å gylden.

Kongekrabbe

8 fine store ledd med fersk kongekrabbe, ferdig renset
20 stk små tomater
4 ss smør
Sitron
2 hvitløksfedd
4 kvaster timian
Salt og pepper

Stek kongekrabben i en god og varm stekepanne. Når den er fin å gylden tilsetter du smør, hvitløksfedd og timian og steker krabben videre. Ha i salt, nykvernet pepper og sitron. Ha i tomatene og la disse steke sammen med kongekrabben i et minutt. Ta tomatene og kongekrabben ut av stekepannen og sil stekesjyen. Denne skal brukes til saus. Server, Gnocchien, tomatene, kongekrabben sammen med litt kokte asparges og spinat. Ha godt med stekesjy over og server.

Relaterte oppskrifter
Kontakt oss

Vi er ikke online akkurat nå. Men send oss en e-post så svarer vi så snart vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Skriv inn et søkeord og trykk enter

Risotto med kongekrabbeRistet brød med hjertesalat, dill og krabberøre