Snøkrabbe med sopp, mais og soyasjy
Dette er en rett med mye kraftige smaker. Her passer all slagssopp, og er perfekt på en kald høstkveld med selvplukket sopp.
300g assortert sopp
2 kolber fersk mais
100g spinat
16 fine ledd rå snøkrabbe
4 ss smør
4 kvaster timian
2 fedd hvitløk
4 ss soya saus
Salt og pepper
Først koker du maisen i lettsaltet vann i 4-5 minutter. Avkjøl mais i kald vann og kutt maiskornene av kolben. Kutt så soppen opp i fine biter og stek disse i en varmstekepanne med litt solsikkeolje. Tilsett maisen og stek den sammen med soppen. når dette er fint og gyldent tilsetter du spinaten og vender dette fort inn i soppen og maisen. Ta dette ut av stekepannen, men sett stekepannen tilbake på varmen og stek snøkrabben i smør. Ha i timian og hvitløk og stek til krabben er fin å gylden. Ta krabben ut av stekepannen, men ta vare på stekesjyen som er i pannen. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. Sil sjyen og server den sammen med krabben, soppen, maisen og spinaten.