Singapore peppercrab

Dette er en rett som består av mye pepper og mye smak! En perfekt rett for å bruke de kanskje litt upraktiske klørne. Dette er skikkelig kokkemat.

2 kg kokte kongekrabbe bein (alt kan brukes, men klørne er kulest)
150g smør
8 stk hvitløksfedd
5 ss hel sort pepper
2 ts brunt sukker
1 stk rød chili
3 ss sesamolje
4 ss gjærede svarte bønner (kjøpes i asiatiske matvarebutikker)
1 dl hvitvin
Saften av en lime
4 stk vårløk
1 neve grovhakket fersk koriander

Begynn med og toast pepperkornene. Legg de i en varm stekepanne og rør rundt, de vil etter hvert begynne og «poppe litt» samtidig som de utvikler en fantastisk god lukt. Det vil ta omtrent ett minutt fra du har pepperkornene i panne til de er ferdig toastet. Ha pepperkornene over i en morter og knus de lett. Det er viktig at du ikke knuser de for mye. De skal bare være grovknust.

Fortsett med peppersausen. Skrell og finhakk hvitløken og chilien. Varm opp smøret i stekepanne og tilsett hvitløken, chilien og de grovknuste pepperkornene. La dette bruse sammen i et minutt. Tilsett så de gjærede bønnene, sesamolje, hvitvin og limesaften. La dette koke sammen på lav varme til det begynner og tykne. Pepperglazen er nå klar til bruk. Den kan brukes med engang eller oppbevares i kjøleskap til du skal bruke den.

Før servering gir du krabbeklørne et lite slag med baksiden av kniven slik at de knekker litt opp. Dette gjør man både for at sausen skal slippe inn til kjøttet og for at det skal bli lettere å rense klørne når man skal spise de. Varm krabbeklørne i stekeovn på 120-140grader i 10-15minutter. Varm glazen opp i en stekepanne og vend klørne i galzen. Strø over finkuttet vårløk og koriander. Server krabbeklørne med masse servietter, for dette er en grisete rett som må spises med fingrene

Relaterte oppskrifter
Kontakt oss

Vi er ikke online akkurat nå. Men send oss en e-post så svarer vi så snart vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Skriv inn et søkeord og trykk enter

Kongekrabbe med brød, majones, sitronPotetpurreløksuppe med snøkrabbe