Stekt kongekrabbe med blomkål og eplesmørsaus

Fordelen med å steke kongekrabbe i forhold til andre skalldyr er at det skal mye til før kongekrabbe blir tørt og seigt. Skal du steke kongekrabbe er det viktig at du er nøye med rensingen slik at den røde hinnen er så hel som mulig, denne er nemlig med på å holde fasongen på krabben under steking.

Blomkålpure og stekt blomkål

1 stk blomkål
5 dl h-melk
2 ss smør
Solsikkeolje
Salt og pepper
Sitron

Plukk noen små fine blomkålbuketter, du trenger ca 5stk per person. Resten av blomkålen grov kutter du og har i en kjele, hell på melken. Kok dette mørt. Sil av melken og kjør blomkålen til en glatt pure med 1ss smør. Smak til med salt pepper og litt sitronsaft. Server med engang eller avkjøl og varm opp igjen senere. Purene kan fint lages et par dager i forveien. Blomkålbuketten steker du i en varm panne med solsikkeolje. Når blomkålbukettene begynner å bli gylden og fin tilsetter du en 1ss smør og smaker til med salt og pepper. Serveres med engang.

Steking av krabbe

4 fine store ledd av kongekrabbe
1 ss smør
1 fedd hvitløk
2 kvister timian
Salt og pepper

Stek krabben i en varm panne med litt solsikkeolje. Når krabben er blitt fin og gylden snur den krabben og tilsetter smør, hvitløk og timian. Kvern over litt sort pepper og ha over litt salt. La kongekrabben steke litt til i smøret. Serveres med engang.

Smørsaus

2dl eplejuice
3ss eplecider eddik
1stk sjalottløk
1liten kvast estragon (kan sløyfes)
100g usaltet smør kuttet i terninger
Sitron
Gressløk
Salt

Finkutt sjalottløken og ha den i en kjele sammen med estragon, eplecider eddik og eplejuicen. La dette koke inn til det nesten ikke er noe veske igjen. Ta så kjele av varmen og rør inn smøret litt etter litt. Sil sausen og smak til med salt og litt sitronsaft. Tilsett finkuttet gressløk og server med engang.

Relaterte oppskrifter
Kontakt oss

Vi er ikke online akkurat nå. Men send oss en e-post så svarer vi så snart vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Skriv inn et søkeord og trykk enter

Grillet kongekrabbe med estragonsmørStekt kongekrabbe med gnocchi og asparges