Ristet brød med hjertesalat, dill og krabberøre
Dette er en perfekt lunchrett med litt sting! Her er det perfekt å bruke «skulderpartiet» det øverste leddet. Bare pass på at du går godt igjennom krabbekjøttet slik at du er sikker på at du har fått renset bort alt skallet.
4 stk blingser av surdeigsbrød eller lignende
2 stk hjertesalat
1 dnt dill
2 dl beger creme fraiche
1 ss dijon sennep
Pepperrot
Salt og pepper
Olivenolje
Sitron
400g kokt kongekrabbe eller snøkrabbe
Ha litt olivenolje på brød blingsene og rist disse i en stekepanne eller grillpanne. Rens den kokte krabben, pass på å få fjernet alle små bensplinter. Bland krabben med creme fraiche og sennep. Riv i godt med pepperrot. Får du ikke tak i fersk pepperrot kan man bruke pepperrot på tube. Smak til med salt og pepper. Vask hjertesalaten og ha på olivenolje og sitronsaft. Begynn med brødblingsene, ha så på hjertesalat, krabberøren og avslutt med dill.