Grillet kongekrabbe med estragonsmør

Dette er en klassisker når det kommer til grilling av skalldyr. Det er få ting som funker så bra til skalldyr som, sitron, estragon og smør. Veldig enkelt og veldig godt!

250 g normalsaltet smør
1 hvitløksfedd
1 stk sitron
4 ss brødkrumme
Ett kluster av fersk frosset kongekrabbe
3 ss estragon
Salt
Pepper
Cayennepepper

Ta smøret ut å sett det kjøkkenbenken i god tid før du skal lage estragonsmøret slik at det blir romtemperert, da er det lettere å røre sammen. Ha smøret i en bolle og tilsett estragon og hvitløk som er finkuttet, finkuttet sitronskall av en sitron og sitronsaften av den sammen sitronen. Bland også inn brødkrumme, salt, pepper og litt cayennepepper. Skal smøret brukes med det samme lar du det bare stå på kjøkkenbenken. Skal det brukes senere kan det fryses eller legges i kjøleskapet. Bare husk å ta det ut slik at det blir romtemperert.

Mens kongekrabben er frosset deler du føttene i 2 på langs med en brødkniv. Når krabben har tinet smører du godt med estragonsmøret på krabbekjøttet, men behold skallet på, det skal beskytte kongekrabbekjøttet under grilling. Legg krabben på grillen med skallet ned og legg lokk på grillen. La krabben grille i 3-4 minutter, til krabben er grillet og smøret har smeltet. Server krabben med litt fint brød slik at man kan dyppe det i smøret.

Relaterte oppskrifter
Kontakt oss

Vi er ikke online akkurat nå. Men send oss en e-post så svarer vi så snart vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Skriv inn et søkeord og trykk enter

CrabrollRisotto med kongekrabbe