Risotto med kongekrabbe og erter

Risotto er en skikkelig italiensk klassiker. Det er og en perfekt hovedrett sammen med kongekrabbe.

200g risotto ris
400g kokt kongekrabbe
2 dl tørr hvitvin
Erter
50g parmesan
Spinat
1 sjalottløk
2fedd hvitløk
Kokende vann eller krabbekraft
1ss smør
Olivenolje
Sukkererter
Stangselleri

Fin kutt sjalottløk og hvitløk. Ha dette i en kjele sammen med olivenolje. Sett dette på en medium varm plate og svett løken til den blir blank.

Mens du venter på dette setter du på en kjele med vann eller krabbekraft, dette skal vi senere bruke til å spe i risottoen. Ha risotto ris i den kjelen med løk og la den «koke» videre sammen med løken til risen blir blank. Det tar et par minutter. Tilsett hvitvin og la dette koke inn. Når hvitvinen har fordampet, spe med den varme kraften eller vannet slik at det dekker risen. Rør rundt og pass på at all risen koker i vannet og ikke sitter fast lengre opp i kjelen. Når vannet har fordampet tilsetter du enda litt mer vann. Gjenta dette til risen er ferdig kokt. Det tar ca 18 minutter.

Imens risen koker kutter du opp stangselleri og sukkererter og river parmesan. Når risen er ferdig kokt blander du inn parmesan, smør, erter, stangselleri, sukkererter og krabbekjøttet. Smak til med salt, nykvernet sort hele pepper og litt sitronsaft. Server med en gang.

Relaterte oppskrifter
Kontakt oss

Vi er ikke online akkurat nå. Men send oss en e-post så svarer vi så snart vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Skriv inn et søkeord og trykk enter

KongekrabbeburgerCrabroll