Kongekrabbeburger
Det kjøttet helt øverst i skulderen på krabben er kanskje ikke det mest anvendelige, men det kjøttet er perfekt til å lage farse. Om man blander inn litt grovt krabbekjøtt i farsen får man en grov farse som er perfekt til å lage burger av.
400g kaldt skulderkrabbekjøtt
200g kaldt skulderkrabbe kjøtt
200g kald fløte
20g salt
Et knivsodd cayennepepper
Burgerbrød
Salat
Tomat
Majones
Rødløk
Agurk
Ha 400g kongekrabbe kjøtt i en food proccesor sammen med salt og cayennepepper. Kjør dette sammen i 30 minutter. Spe så med den kalde fløten til du har en glatt og jevn farse. Ikke for kjør lenge for da kan farse bli for varm og sprekke. Ha farsen over i en bolle og bland inn 200g krabbekjøtt. Lag 4 burgere a 200 gram og stek i en varm stekepanne sammen med litt solsikkeolje. Server kongekrabbeburger nystekt med det tilbehøret du syns er best!