Asiatisk suppe med kongekrabbeboller

Skallet til kongekrabben kan man koke kraft på. Kraften kan man bruke som basis i supper eller sauser. Krabbeskallet nok ikke det skallet som gir mest karakter og smak så det kan være lurt å bruke det i retter hvor man kan tilføre ingredienser med mye smak. Her er en asiatisk kongekrabbe suppe med skikkelig punch i. Det kjøttet på kongekrabben som ligger øverst i «skulderen» er perfekt for å lage små krabbeboller av.

Suppe

Skallet fra et cluster
2 dl tørr hvitvin
1 stk rød chili
1 stk laurbærblad
1 stk hel pepper
2 ss tomatpure
1 stk sitrongress
1 kvast estragon
1 stk sjalottløk
1 stk skrelt gulrot
Skallet av 2lime
Skallet av 1sitron
1 stk fennikel
Fersk ingefær (ca like mye som tommelen din)
Sitronsaft
Fishsauce
Salt

Grov kutt eller klipp opp skallet. Ha dette i en varm stor kjele sammen med litt solsikkeolje. Rør rundt slik at skallet blir godt stekt. Skrell og grov kutt grønnsakene, ingefær og den røde chili (ha i alt fra chilien, frøene er med på å gi suppe mye smak) Tilsett dette sammen med krydder, urter, sitrusskall og tomatpure. La dette sure litt sammen med skallet før du tilsetter hvitvin og dekker alt med kaldt vann. kok opp og la dette stå å trekke i 2 timer. Sil kraften og smak den til med sitronsaft, salt og fishsauce. Server suppen med krabbeboller, stekt bok choi og kongeøsterssopp

Krabbe boller

400g kaldt skulderkrabbekjøtt
200g kald fløte
1 ts koriander frø
Et knivsodd cayennepepper
10g salt
Svart pepper

Ha krabbekjøttet, salt, cayennepepper og nykvernet svart pepper i en food processer og kjør dette på full fart i 30 sekunder. Spe med fløten til du har en glatt og jevn masse. Kjører du for lenge kan massen bli for varm og kan sprekke. Stek kongekrabbefarsen i medium varm stekepanne til de er fine og gylden.

Relaterte oppskrifter
Kontakt oss

Vi er ikke online akkurat nå. Men send oss en e-post så svarer vi så snart vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Skriv inn et søkeord og trykk enter

Kongekrabbeburger